Forskare kartlägger inomhusmiljö
Publicerat 16 februari 2016
Vad är det i inomhusmiljön gör att människor mår dåligt på jobbet? För att få svar på den frågan tar forskare i Umeå hjälp av medarbetare som får visa var de upplever besvär.
Ett projekt vid Norrlands universitetssjukhus ska ta reda på vad det är som gör att människor mår dåligt av inomhusmiljön på jobbet. Men istället för att som tidigare börja med att undersöka lokalerna gör forskarna tvärtom.
– Vi ska, med hjälp av medarbetarna, hitta rum där man utvecklar symptom som huvudvärk, hudutslag, slemhinnebesvär, och även rum där man inte får besvär. I alla rum ska vi sedan mäta luftens kemiska sammansättning och undersöka den fysiska miljön, säger Ingrid Liljelind vid arbets- och miljömedicin, Umeå universitet och studiens projektledare.
100 anställda vid universitetssjukhuset deltar först i en undersökning om hudkänslighet och svarar på en enkät. Samtliga har tidigare besökt företagshälsovården för besvär kopplade till inomhusmiljön. Därefter får 30 av dem vistas i rum där de får besvär och i rum där de inte får besvär, samtidigt som de har på sig ett rör där flyktiga organiska ämnen fastnar.
– Vi mäter vad som finns i rummet samtidigt som vi tar blodprov på deltagarna. Blodproverna visar bland annat på inflammationsmarkörer. Vi hoppas kunna se mönster som skiljer sig från en kontrollgrupp och som kan kopplas till ämnen i luften, säger Ingrid Liljelind.
Alla arbetsmiljöer på Norrlands universitetssjukhus har visat sig kunna ge upphov till hälsobesvär, både kliniska avdelningar och administrativa enheter. Spridningen av symptom finns bland både läkare, administrativ personal, sjuksköterskor och annan vårdpersonal.
Projektet pågår i tre år, det startades i mitten av 2015 och beräknas bli klart under 2017. Det är ett samarbete mellan hudkliniken och arbets- och miljömedicin vid Norrlands universitetssjukhus samt institutionen för psykologi och institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå universitet.
– Om vi hittar ett samband mellan kemiska ämnen i luften och faktorer kopplade till byggnaden och reaktionerna, kan det exempelvis leda till råd om vilket byggnadsmaterial man bör använda sig av framöver, säger Ingrid Liljelind.

Peter Rehnfeldt
Mer om Ventilation
-
Tysta fläktar gör oss friskare
Ventilation • Högt blodtryck, hörselskador, sömnsvårigheter och stress är några hälsoproblem kopplade till konstant brus från ventilationssystem. Nu har en forskare vid Chalmers utvecklat en tyst fläkt.
-
Så klarar ni värmen på jobbet i sommar
Inomhusklimat • Hög värme kan inte bara vara skadligt för hälsan, det ökar också olycksrisken på jobbet. Det går att minska riskerna genom olika praktiska åtgärder. Men undvik bordsfläktar eftersom det kan öka smittspridningen av covid-19.
-
Torr inomhusluft sprider virus på kontoret
Ventilation • Bra ventilation i all ära. Men nu visar danska forskningsrön att fuktigheten i luften är minst lika viktig för att vi ska uppleva ett bra inomhusklimat på jobbet och hålla oss friska.
Prenumerera på nyhetsbrevet
Ja tack, jag vill få nyheter, inspiration och tips till min mejl varje vecka – helt utan kostnad.
Papperstidning
Få tidningen till din brevlåda fyra gånger per år – helt utan kostnad. Du får fördjupande reportage, tipsinriktade artiklar och kan inspireras av hur andra jobbar med arbetsmiljö.
PrenumereraSenaste om Forskning
-
Möten på jobbet avslöjar maktförhållanden
Arbetsklimat • Genom att analysera hur vi beter oss på jobbmötet går det att se hur den sociala makten är fördelad.
-
Karpaltunnelsyndrom orsakas ofta av jobbet
Arbetsolyckor och arbetsskador • För fyra av tio som får karpaltunnelsyndrom går det att hitta orsaker i arbetet. Men det går att förebygga risken att drabbas med till exempel pauser och vila.
-
Unga chefer mår sämre på jobbet
Chef • Unga chefer upplever en betydligt sämre arbetsmiljö och välmående jämfört med sina äldre kollegor, visar en ny avhandling. Psykologen Hanna Irehill har undersökt varför det ser ut så och vad unga chefer behöver för att trivas och utvecklas i sin roll.