Arbetsmiljö inom hotell och restaurang
Här hittar du en webbutbildning och checklistor som hjälper dig att komma igång med arbetsmiljöarbetet.
Här hittar du checklistor som är kan vara till hjälp när man vill förbättra arbetsmiljön inom hotell- och restaurangbranschen. Genom att gå igenom vilka risker som finns och åtgärda dem kommer man långt i arbetet för en säkrare och bättre arbetsmiljö.
Webbutbildning Schyst på jobbet
Schyst på jobbet är en digital utbildning för dig som arbetar eller studerar inom besöksnäringen. Utbildningen fokuserar på gemenskap och samarbete och handlar om hur man tillsammans jobbar för en bra arbetsmiljö och lär sig hantera svåra situationer som kan uppstå.
Kostnadsfritt
Utbildningen finns även på engelska
Checklistor
Prevents checklistor är en bra hjälp för att undersöka arbetsmiljön. De kan användas av chef och skyddsombud för att undersöka vilka risker som finns i verksamheten, till exempel vid en arbetsmiljö- eller skyddsrond. Svara på frågorna, bedöm riskerna, skriv in eventuella åtgärder och följ upp. Sedan har du en skriftlig riskbedömning och handlingsplan.
Kom igång med arbetsmiljöarbetet
Det som kallas systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, går i stora drag ut på att upptäcka och bedöma risker i arbetsmiljön, åtgärda dem och sedan se till att åtgärderna fungerar. Prevent har checklistor, mallar och exempel som stöttar i arbetsmiljöarbetet.