Arbetsmiljö inom livsmedelsbranschen
Här hittar du boken Livsmedelsbranschens arbetsmiljö och utbildningen BAM för livsmedelsbranschen. Här finns också checklistor för att undersöka arbetsmiljön inom olika verksamheter.
Livsmedelsbranschens arbetsmiljö
Kostnadsfri pdf om vanliga risker i livsmedelsbranschen och hur dessa kan hanteras i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Finns även som tryckt bok.
Kostnadsfritt
BAM för Livsmedelsbranschen 5 dagar
Du får grundläggande kunskaper i arbetsmiljö och kunskap om livsmedelsbranschens särskilda förutsättningar och risker.
12.900
Arbetsmiljö på bageri
Mjöldammsallergi är en av de vanligaste yrkesallergierna. Det går att med enkla medel minska dammhalten på bagerier, och därmed risken för mjöldammsallergi. Här finns pdf:er med förslag på åtgärder för att minska riskerna, och några utbildningspresentationer att använda för att öka kunskaperna i verksamheten. Det finns också en omfattande checklista för att undersöka arbetsmiljön i stort.
Utbildningspresentationer
Inledning till utbildningspresentationerna
Små bagerier - en utbildningspresentation
Leveransbagerier - en utbildningspresentation
Industribagerier - en utbildningspresentation
Checklistor bageri
Checklista Bageri och konditori
Prevents samtliga checklistor för arbetsmiljön
Arbetsmiljö på slakteri och charkuteri
Här finns tre checklistor för slakterier och charkuterier, och en bilderbok om arbetsmiljö och säkerhet som passar extra bra för nyanlända och i utbildningssyfte.
Checklista Slakterier – allmän del
Checklista Slakterier – slakt och styckning
Checklista Slakterier – charkuterier
Prevents samtliga checklistor för arbetsmiljön
Jobba säkert inom slakteri och chark
Bilderbok som lyfter vanliga arbetssituationer som kan medföra risker. Boken är lämplig vid introduktion av nyanställda och säsongsanställda, och passar alla oavsett språk.
0 kr exkl. moms
Introduktion inom industrin
En bra introduktion i arbetet är avgörande för att kunna jobba säkert och undvika olyckor. Introduktionen ska innehålla information om hur arbetet ska utföras så att skador kan undvikas. Det ökar säkerheten och gör att det går snabbare att komma in i arbetet.
Kom igång med arbetsmiljöarbetet
Det som kallas systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, går i stora drag ut på att upptäcka och bedöma risker i arbetsmiljön, åtgärda dem och sedan se till att åtgärderna fungerar. Prevent har checklistor, mallar och exempel som stöttar i arbetsmiljöarbetet.